Johnson & Johnson Acuvue Advance (plus) steeds minder verkrijgbaar

Johnson & Johnson is in Nederland een van de grote spelers op de (zachte) contactlenzenmarkt. Ze leveren onder andere de Acuvue Advance, Acuvue Oasys, 1-day Acuvue Moist en de 1-day Acuvue true-eye. Vrij recent, sinds ongeveer een jaar, zijn de Surevue contactlenzen geschrapt uit het portfolio. Deze contactlens werd niet vaak meer verkocht en Johnson & Johnson heeft veel betere lenzen in zijn portfolio die een alternatief konden bieden. Helaas bleek in de praktijk dat geen enkele Johnson & Johnson contactlens zich kon meten met het comfort van de Surevue contactlens, maar dat is een ander verhaal.

Johnson & Johnson Acuvue Advance Plus contactlenzen

Johnson & Johnson Acuvue Advance Plus contactlenzen

Op het moment is Johnson & Johnson bezig om de Acuvue Advance (plus) uit te faseren. Ze willen graag dat iedereen overstapt naar de Acuvue Oasys contactlens: een soortgelijke lens met een hogere zuurstofdoorlaatbaarheid en een licht hogere prijs. Deze uitfasering merken we in het feit dat er geen losse lenzen meer te bestellen zijn. Als contactlensspecialist bestel je deze losse lenzen in geval van een proefaanmeting (kijken of een bepaalde lens geschikt zou kunnen zijn voor de drager), maar ook bij ongevallen. Denk hierbij aan iemand die bijvoorbeeld een rechter contactlens scheurt, uit service bieden we dan vaak gratis 1 losse rechter lens aan zodat beide ogen een gelijk aantal ‘setjes’ hebben.

Op termijn zullen ook de doosjes (6-packs) van de Acuvue Advance (plus) van de markt verdwijnen. Draagt u nu zelf deze contactlenzen, wees verstandig en bespreek dit met uw contactlensspecialist. Het is fijn als je een alternatieve lens hebt gevonden voordat de andere lenzen compleet van de markt zijn gehaald. Dit is een beetje het zelfde als het aanschaffen van een nieuwe bril, dat doe je ook liever voordat hij kapot is.

Geplaatst in Contactlenzen, Zicht en getagd met , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *